Banner
Banner
Banner
Leden : 3860
Artikelen : 17
Weblinks : 5
Artikelen bekeken hits : 52275
Home Stukwerksoorten Italiaansstucwerk

Wat is Italiaans stucwerk?
 
Italiaans stucwerk is een natuurproduct, bestaande uit marmerpoeder en gebluste kalk. Het stucwerk wordt in twee of meerdere lagen aangebracht, dit om het marmer effect te krijgen. Als laatste handeling wordt het stucwerk met een zilverspaan gepolijst.
 
Italiaans marmer van diverse merken
 
Italiaans stucwerk is een stuctechniek die een levend en glanzend oppervlak geeft. Dit stucwerk is ook wel bekend om zijn 'marmer effect'. Italiaans stucwerk is in diverse kleuren leverbaar. Het brengt de oude Italiaanse stucco-technieken terug, zoals die in vroeger tijden door de "stucadore" in paleizen en villa's werden toegepast. Moderne technologie en eigentijdse kleurstellingen maken het mogelijk om deze authentieke decoratiekunst te laten herleven.
Italiaans stucwerk is gemaakt op basis van mineralen grondstoffen, geschikt om oude Italiaanse decoratietechnieken ("Effetto Marmorino") te verkrijgen door het materiaal over een glad gepleisterde ondergrond aan te brengen. Het laat de muur ademen en is door de natuurlijke samenstelling milieuvriendelijk. Muren die behandeld zijn met Italiaans stucwerk zijn lichtecht, vuilbestendig en watervast. ( LET OP: alleen spatwater, niet geschikt voor natte ruimtes ).

 

Portfolio

portfolio

Populair