Banner
Banner
Banner
Leden : 3860
Artikelen : 17
Weblinks : 5
Artikelen bekeken hits : 52284
Home Stukwerksoorten Schuurwerk

Wat is schuurwerk:
 
Schuurwerk is een dunne raaplaag om een fijne korrelachtige afwerking te verkrijgen voor wanden en plafonds. Schuurwerk kan men met muurverf of tex afwerken. Schuurwerk onderscheidt zich door een rustige en gelijkmatige structuur. Het geeft een chique uitstraling en door het wolkachtig of vlammend effect iets aparts.
 
Schuurwerk is nooit het zelfde
Schuurwerk, ook wel schuurpleister of schuurpleisterwerk, is een wandafwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging bepaalt dan ook het uiterlijk. Door het schuren ontstaat een prachtig wolkachtig schaduweffect in een natuurlijke witte kleur. Hiermee is het mogelijk om een unieke wand te creŽren, omdat elke stukadoor een eigen handschrift of stijl tot uiting hierin kan brengen. Schuurwerk kan worden afgestreken met een wolkachtig of vlamachtig effect.
 
De stukadoor maakt hiervoor met een spons een draaibeweging. Schuurwerk kan ook vrij strak worden aangebracht (minder wolkachtig effect). Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurwerk er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Schuurwerk zal u dan ook niet snel vervelen.
 
Verschillende kleuren schuurwerk
Schuurwerk kan in verschillende kleuren worden opgebracht. Voor plafonds en wanden is schuurwerk heel geschikt vanwege de rustieke uitstraling. Schuurwerk heeft de eigenschap om vocht op te nemen en ook weer af te geven. Daarom is deze afwerking ook geschikt voor natte ruimten, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

 

Portfolio

portfolio

Populair